Бактерицидни лампи с UVC спектър

Ув лампа

Изследвания за бактерицидния и вирусоциден ефект на лампата

Последните изследвания, цитирани по-долу потвърждават действието на UVC спектъра срещу всички вируси.

Предлаганите от Medics Pro гермицидни UVC лампи се използват за професионална употреба. За разлика от други лампи, имат почти константен интензитет през целия си живот и излъчват строго в гермицидния спектър.

В доказателство на нашите твърдения, освен официалните данни от Philips, имаме следното лабораторно изследване на заразена кръв с коронавирус, от което ще цитираме само датата, кой го е провел и заключението. Изследването е официално и може да бъде проверено по всяко време.Markus Eickmann,1,† Ute Gravemann,2,† Wiebke Handke,2 Frank Tolksdorf,3 Stefan Reichenberg,3 Thomas H. M€uller2 & Axel Seltsam2

1Institute for Virology, Philipps University Marburg, Marburg, Germany 2German Red Cross Blood Service NSTOB, Springe, Germany 3Maco Pharma International GmbH, Langen, German

© 2020 International Society of Blood Transfusion ety of Blood Transfusion DOI: 10.1111/vox.12888                         ORIGINAL PAPER

Заключение: нашето изследване демонстрира, че както THERAFLEX UV-Platelets (UVC) и THERAFLEX MB-Plasma (MB/light) ефективно намалява способността за инфектиране на SARS-CoV, CCHFV и NiV в заразени кръвни банки.

Ефекти и предназнчение:

Преди и след облъчване:

Последните няколко години все по-голяма част от болничните заведения се възползват от UVC стерилизация, която дава възможност да се дезинфекцират не само повърности, но и въздуха в помещенията. По този начин значително намаляват риска от вътреболнични инфекции.

Друг основен фактор, който води до избора на подобен вид стерилизация е неговата икономичност. След първоначалната инвестиция от страна на болниците, те заплащат незначителна електрическа енергия за поддържането на стерилизацията в техните помещения:

 • НЕ се налага закупуването на такова количество дезинфектанти
 • НЕ се изисква човешки фактор за дезинфекция и почистване.

Предназначение

 • За професионална дезинфекция на болници, университети, лаборатории и други
 • За дезинфекция на въздуха и цялостното помещение на операционни зали;
 • За дезинфекция на зали за масови мероприятия (спортни, културни, образователни, развлекателни и други)
 • За дезинфекция на дрехи и покупки при внасяне в помещение
 • За дезинфекция на питейна вода
 • Инвестиция в здравето на служителите

Начин на работа

 • Лампите са подходящи до 15м2, съответно при по-големи помещения ще са необходими 2 или повече лампи.
 • Лампата се оставя да работи 30 минути, след което помещението задължително се проветрява.
 • Присъствието на хора, животни и растения в помещението на облъчване е строго забранено!

Производител – Philips

Philips e Хонландска компания с разнообразни технологии, която се фокусира върху подобряване на живота на хората чрез смислени иновации в областите на Здравеопазването, Потребитеската електроника и Осветлението. Компанията е лидер в кардиологичната помощ, бързата медицинска помощ и медико-санитарната помощ у дома, енергийно ефективните решения за осветление и новите осветителни приложения, както и мъжкото бръснене и подстригване и устната хигиена.

Един от успешните им проекти е разработването на единствената UVC лампа със 100% гарантирано бактерицидно действие в света.  Нейн вносител е МедиксПро, нашата цел е да доставим качествени уреди за здравето и красотата на достъпни цени.

Технически характеристики

Технически характеристики
UVC спектър 253.7nm(за дезинфекция)
Живот До 18.000 часа
Мощност 15W

Цена:

120ЛВ с ДДС.
 • Обади се сега на: